top of page

Kviečiame į žygį prie Trolių krioklio

Atidarome žygių sezoną! Prisijunkite prie mūsų maloniam vakariniam pasivaikščiojimui nuostabioje gamtoje jau šiandien, birželio 14 d., penktadienį, 18:00 val. Susitikimo vietos nuoroda: čia.


Pirmajam šių metų žygiui išrinkome nesudėtingą, apie 6 km trasą prie gražiojo Tröllafosso krioklio, kuris slepiasi mažame tarpeklyje Mosfellsdaluro slėnyje.


Tröllafossas yra vienas iš nedaugelio krioklių sostinės regione. Nors nuo Reikjaviko nutolęs tik 36 minutes kelio, krioklys nėra populiarus tarp turistų. Tačiau jis mėgstamas vietinių gyventojų – juos čia galima sutikti ne tik žygiuojančius, bet ir besimaudančius baseinėliuose po kriokliu.


Tröllafosso apylinkės yra uolingas tarpeklis, išgraužtas Leirvogsá upės. Leirvogsá prasideda Leirvogsvatno ežere ir įteka į vandenyną Leirvoguro įlankoje. Upė taip pat yra populiari vieta upėtakių ir lašišų žvejybai.


„Tröllafoss“ pavadinimas reiškia „Trolių krioklys“. Pavadinimo kilmė nėra žinoma, tačiau islandų folklore didelės uolų formacijos dažnai siejamos su troliais. Sakoma, kad gerai įsižiūrėjus į Tröllafosso krioklio profilį, galima išvysti trolio veidą.


Nepamirškite atsinešti geros nuotaikos ir būkite pasiruošę nuostabiems vaizdams! Lauksime Jūsų!


Kviečiame į žygį prie Trolių krioklio

bottom of page