top of page

Įkvepiantis pokalbių vakaras su Gabrieliumi Liaudansku-Svaru

Praėjusį šeštadienį Islandijos lietuvių bendruomenė susirinko į jaukų pokalbių vakarą, kupiną gyvų diskusijų ir netikėtų staigmenų. Proga? Atviras ir nuoširdus dialogas su charizmatiškuoju Gabrieliumi Liaudansku-Svaru apie pilietiškumą, bendruomenės sutelktumą ir artėjantį gegužės 12-osios referendumą dėl Lietuvos pilietybės išsaugojimo.


Daugiaplanė Gabrieliaus Liaudansko-Svaro asmenybė sužavėjo dalyvius ir paliko ilgalaikį įspūdį. Žymaus muzikanto veikla apima ne tik muziką ir kitus menus, bet ir įvairius socialinius bei švietimo projektus ir visuomenines akcijas. Jis taip pat yra Lietuvos šaulių sąjungos narys. Jo apdovanojimai, įskaitant už savanorišką visuomeninę veiklą ir pilietinį aktyvumą įteiktą Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalį, pabrėžia jo neblėstantį pasiaukojimą tarnauti savo Tėvynei.


Renginiui įsibėgėjus, dalyviai turėjo progą ne tik padiskutuoti svarbiomis pilietybės ir pilietiškumo temomis, bet ir pasiklausyti bei pasidalinti asmeninėmis istorijomis ir bendražmogiškais rūpesčiais. Laimingiesiems vakaro dalyviams organizatoriai įteikė netikėtų dovanų. Bendruomenės pirmininkė Neringa Eidukienė dėkoja už šiltas emocijas ir nuoširdumą, tvyrojusius šiame susitikime.


Dar prieš pokalbių vakarą Gabrielius Liaudanskas-Svaras lankėsi Islandijos lituanistinėje mokykloje „Trys spalvos“ ir dalyvavo jungtinėje pamokoje. Mokiniai turėjo galimybę pasiklausyti svečio pasakojimo apie savo laikų mokyklą ir Lietuvą, užduoti klausimus, pasidalinti savo gyvenimo realijomis. Mokyklos vadovė Jurgita Millerienė įsidėmėjo Gabrieliaus išsakytas mintis apie savanorišką darbą ne tik kaip būdą daryti teigiamą poveikį visuomenei, bet ir galimybę susipažinti su geriausiais žmonėmis. Įžvalgūs Gabrieliaus žodžiai apie savanorystės galią skatinti empatiją, supratimą ir draugystę tarp žmonių puikiai atspindi ir mūsų — Islandijos lietuvių bendruomenės tikslus.


Renginio įspūdžiai užfiksuoti renginio nuotraukų galerijoje.


Renginį iš dalies finansavo Lietuvos respublikos užsienio reikalų ministerija.




 

Primename, kad 2024 m. gegužės 12 dieną Lietuvoje kartu su prezidento rinkimais vyks privalomasis referendumas dėl Lietuvos Respublikos Konstitucijos 12 straipsnio keitimo, kuris atvertų galimybę išsaugoti Lietuvos pilietybę įgyjant kitos šalies pilietybę.


Islandijoje gyvenantys Lietuvos piliečiai registruotis balsavimui paštu gali iki balandžio 29 d.


Daugiau informacijos čia.


 

bottom of page